Duurzaamheid

Onze bijdrage aan mens,
milieu en maatschappij

Met onze groepering van studiebureaus zet Studibo in op het duurzamer maken van de wereld rondom ons. Studibo wil impact creëren op mens, milieu en maatschappij. Op die manier zijn we dagdagelijks aan het werk om het welzijn van onze medewerkers te garanderen en onze planeet terug op de juiste koers te krijgen.

MENS

Duurzaam hr-beleid

We gaan voor de lange termijn. De mensen die we aantrekken, willen we graag lang bij ons houden. Daarom geven we jonge ingenieurs alle kansen. Kansen om te groeien in hun job, maar ook op carrièremobiliteit. Wie dat wenst, ondersteunen we om na verloop van tijd de stap te zetten naar een andere functie binnen een van de zeven studiebureaus van de groep. Tegelijk investeren we in betrokkenheid en in initiatieven om het welzijn op het werk te bevorderen.

Duurzame processen

Digitalisering, efficiëntie en transparantie zijn drie kernwoorden bij onze processen. We benutten maximaal de kracht van een centraal ERP-pakket (Business Central) voor al onze bedrijven. Dit laat ons toe om heel efficiënt en zonder foutenmarge elk project in detail op te volgen, alsook bevordert dit de samenwerking tussen de bedrijven en medewerkers onderling door volledige transparantie te bewerkstelligen. Bij het uitwerken van onze projecten gebruiken we 3D software programma’s (BIM) om tijdig clashes in bouwstructuren- en technieken te ontdekken en te kunnen oplossen.

MILIEU

Duurzaam transport

Doordat onze locaties verspreid zijn over heel Vlaanderen, beperken we de transportkilometers en kunnen we onze mensen optimaal inzetten op onze bureau’s en werven. Samen gaan voor een koolstofneutrale toekomst.

MAATSCHAPPIJ

Duurzame gebouwen

We gaan voor slim gebouwontwerp. En met ‘slim’, daarmee bedoelen we ‘energiezuinig’ en ‘futureproof’. We geven de voorkeur aan energiebesparende installaties, dimensioneren technieken zo efficiënt mogelijk, kiezen voor milieuvriendelijke materialen en optimaliseren processen. Zo halen we het energieverbruik omlaag, verlengen we de levensduur van gebouwen en houden we de natuur en het klimaat op de rails.

Ontdek de A tot Z service van ingenieurs- en studiebureau Stabico.